Цветанов се изпусна, че ГЕРБ дава пари на „независими“ депутати

Помолен да коментира думите на лидера на “Атака” Волен Сидеров, че знае от Цветанов как ГЕРБ намира начин да стимулира финансово отцепници, вицепремиерът преднамерено заяви: “Никога не съм водил подобни разговори с когото и да било, защото такъв елемент няма в политиката, която се реализира от партията.”
„Това, което мога да кажа, и това, което е публично известно, има част от независимите депутати, които са прехвърлили своята субсидия и я получават от ГЕРБ за осъществяване на техния парламентарен…“, каза вчера Цветанов пред bTV, но не довърши фразата си и не даде повече подробности по въпроса, пишат в. „Труд“ и „Дневник“.
Иначе досега опозицията обвиняваше властта, че купува независими. И ГЕРБ, и отцепниците отричат. Управляващите не се съгласиха анкетна комисия да провери как се харчат тези пари.
Преди време Сметната палата обаче направи одит къде отива субсидията на независимите народни представители. Оказа се, че допълнителните средства от бюджета към ГЕРБ заради независимите депутати, подкрепящи управляващите и декларирали принадлежност към партията на Бойко Борисов, е 1 096 795 лв. Сумата е за периода от началото на мандата 5 юли 2009 г. до 30 юни т.г. Тези данни обаче вече не са съвсем актуални – тогава деклариралите принадлежност бяха 7. След това още народни представители се отцепиха от групата на „Атака“ и за тях неофициално се говори, че също наливат парите си към ГЕРБ или ще го направвят.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *