Цв. Кънчев: Искам закон срещу филмите за мафията

По думите му той е останал „шокиран“ от новината. „Ако имаше възможност бих подкрепил закон, който да забранява на някои хора да гледат филми за руската мафия и за тайни служби. Не съм предполагал, че арогантността и грандоманията могат да стигнат до такова ниво“, коментира ромският лидер.
След като престоя над час в прокуратурата, Кънчев допълни, че разбрал, че е последният в списъка с набелязани жертви на тримата задържани преди два дни ромски босове, планирали убийствата на прокурор Олег Янев и на ромския бос Христо Върбанов-Ицо Папата.
Лидерът на „Евророма“ и определи сценария за ликвидирането му като нещо средно между „Октопод“ и „Таборът отива към небето“ (съветски музикален филм от 1975 г. на молдовския режисьор Емил Лотяну, в който героите са членове на блуждаещ цигански табор, с горд и независим дух – бел.ред.)
Двама босове остават извън периферията, единият не е кардараш, от основните играчи някой е останал навън, каза Кънчев, без да посочва имена.
Лидерът на „Евророма“ все още се притеснява за живота си и продължава да ходи с охрана. Според него в политически план той „явно доста сериозно пречи“.  „Винаги съм казвал, че Цар Киро (Кирил Рашков – бел.ред.) е провъзгласил се цар. Приканвахго да напусне Катуница, където нормалните роми и българи живеят нормално“, посочи още Кънчев.  Той обеща скоро да посети Катуница, за да благодари на хората.
Кардарашите нямат работа в „Евророма“, категоричен бе лидерът на организацията. Според него той представлява сериозна пречка за това “ да бъдат откраднат милиарди, които се предвиждат от еврофондове“. Явно някой е много ядосан от думите ми, че тези пари не трябва да са само за ромите, а и за всички граждани, които живеят под социалния минимум, уточни Цветелин Кънчев.
Кирил Рашков, Любомир Илиев, Георги Горанов и Васил Горанов са обвинени за подготовката на трите убийства.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *