Цената на петрола може да падне до 50 долара за барел

Низходящият тренд, който се наблюдава при цената на петрола, може да се запази до достигането на дъно от около 50 долара за барел. Това показва технически анализ, изготвен от консултантската компания Schork Group.
“Петролът попадна в мечи тренд“, смята Стивън Шорк, президент на компанията. „Пазарът отбеляза гап с понижение и поради тази причина сега този гап – между 66,26 и 65,65 долара за барел е най-високото ниво на съпротива“, заявява специалистът, цитиран от Bloomberg.
Спадът от около 12 на сто от началото на миналата седмица досега вкара цените в низходящ тунел на дневна база. Освен това гапът между дъното от 2 юли и върха от 6 юли ще се яви препятствие за повишаването на цените през идната седмица, показва анализът.
На 30 юни цената на петрола постигна осеммесечен връх при 73,38 долара за барел заради спекулации, че възстановяването на глобалната икономика ще бъде съпроводено със силен ръст в търсенето на горива. За ръст в цените допринесе и поскъпването на петрола от сорта Брент, което се оказа резултат от неправомерни действия на лондонски брокер.
Оттогава досега цената на петрола се движи надолу в устойчив низходящ тренд. Днес котировките отстъпват за шести пореден ден, след като вчера търговията в Ню Йорк приключи под 50-дневната плъзгаща се средна на цената. Това се случва за пръв път през последните четири месеца.
Анализът на Шорк показва, че ако котировките паднат под 60 долара за барел, то тогава ще можем да видим и дъна при около 50 долара за барел.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *