Цената на петрола премина 70 долара за барел

Петролът достигна най-високите си нива за последните седем месеца вчера, устремявайки се към ниво от 71 долара за барел. Повод за това дадоха данните на Американския петролен институт, че запасите в САЩ са се свили с близо 6 млн. барела през последната седмица и са достигнали най-ниското си количество от месец март насам.
За възхода на котировките повлия и новото понижение в курса на американския долар, който доведе до засилен интерес към суровините като средство за запазване на стойността на инвестициите, предава Bloomberg.
На борсата в Ню Йорк вчера цената на суровия петрол с доставка през юли се повиши с 1,92 долара до 70,01 долара за барел. Това е най-високото ниво на затваряне от 4 ноември насам. В часовете на електронна търговия суровината поскъпва с още 1,2 на сто до 70,88 долара за барел.
Вчера в Лондон петролът от сорта Брент повиши цената си с 2,6 на сто до 69,26 долара за барел. На електронната платформа на борсата котировките продължиха възходящото си движение и по време на азиатската борсова сесия се повишават с 1 на сто до 70,32 долара за барел.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *