Цената на петрола се срина на международните борсови пазари

Петролът продължава да поевтинява на международните борсови пазари след прогнозите, че ОПЕК няма да намали дневните добиви на ценната суровина. Тази седмица цената на петрола се понижи с 6%, което е най-резкият спад на цената на суровината от 7 октомври 2005 г., а търговията в четвъртък отчете най-резкия дневен спад от 17 август 2005 г.

Петролът продължава да поевтинява на международните борсови пазари след прогнозите, че ОПЕК няма да намали дневните добиви на ценната суровина. Късно снощи декемврийските контракти на лекия суров петрол поевтиняха с 2,50 долара и затвориха търговската сесия на борсата в Ню Йорк на ниво 56,26 долара за барел.

Тази сутрин в неприсъствената електронна сесия на борсата сделки се извършват на цена 55,99 цента за барел.

Тази седмица цената на петрола се понижи с 6%, което е най-резкият спад на цената на суровината от 7 октомври 2005 година насам, коментира Bloomberg. Вчерашната търговия пък отчете най-резкия дневен спад от 17 август 2005 година.

Прогнозите, че няма да има ново намаление на дневните добиви на петрола успокоиха и британската търговия. Сортът Brent се търгува за 58,54 долара за барел в сесията на Лондонската борса. Търгуваните контракти обаче са с доставка през януари.

Търговците предричат, че цената на петрола ще се ръководи основно от решението на ОПЕК относно добивите. Планирано е срещата на картела да се състои на 14 декември в гр. Абуджа, Нигерия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *