Цената на петролa се понижава преди днешния доклад за американските запаси

Цената на петрола в ранната азиатска търговия се понижи, преди да е изнесен седмичният доклад на американското правителство за запасите на горивата, съобщава Associated Press. Докладът се очаква да покаже голямо повишение на запасите на САЩ от суров петрол.

Цената на петрола в ранната азиатска търговия се понижи, преди да е изнесен седмичният доклад на американското правителство за запасите на горивата, съобщава Associated Press, цитирана от CBS News. Докладът, който ще бъде направен по-късно днес, се очаква да покаже голямо повишение на запасите на САЩ от суров петрол.

Цената на петрола с доставка през май се понижи с 16 цента до $62,18 за барел по време на електронната търговия в Ню Йорк. Априлският контракт поскъпна с 15 цента до окончателно равнище от $60,57 за барел във вторник.

Според проучване на анализатори нерафинираните петролни запаси на САЩ най-вероятно са нараснали с 2 млн барела миналата седмица.

Очаква се понижението на запасите от бензин да е със 700 000 барела, а тези от горивото за отопление и дизел вероятно ще са намалели с 1,9 млн барела, въпреки ускорената производствена скорост в рафинериите.

Фючърсите на бензина се понижиха с 3,45 цента до $1,8050 за галон, а цените на горивото за отопление достигнаха $1,7687 след лек спад от 0,35 цента. От друга страна, цената на природния газ се покачи с 3,7 цента до ниво от $6,905 за 1000 кубически фута.

Миналата седмица докладът на САЩ за петролните запаси показа, че обемът им е достигнал до най-високото си равнище след май 1999г.

Анализаторите припомнят, че се очакваше загубите да не са големи поради непрестанното безпокойство, свързано с намалените доставки от Нигерия, както и относно потенциалната заплаха от страна на Съвета за сигурност на ООН към ядрените стремежи на Иран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *