Цените може да тръгнат надолу, според Петър Димитров

„Аз се надявам финансовата криза да не засегне България. Много западни експерти очакваха България да „гръмне“, а „гръмнаха“ големи западни банки“. Това коментира във Варна министърът на икономиката Петър Димитров, който участва в информационен ден по обявените четири процедури за подбор на проекти по Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

Според министър Димитров чуждите инвестиции в страната няма да намалеят заради благоприятните условия за бизнес у нас.България дори може да спечели от кризата.

„Може пък и да спечелим от кризата. След като е неизгодно да правиш бизнес в държава, в която банките имат проблеми, могат да се пребазират в България производства, които преди това не сме ги очаквали”, каза министърът на икономиката.

С около 13,4 на сто се е свило индустриалното производство през август в сравнение с предходния месец. Това са първите симптоми на влияние на финансовата криза върху българската икономика, призна Петър Димитров. Той обаче се оказа оптимист по отношение на растежа на цените у нас.

„Цените по-скоро ще тръгнат надолу. Те тръгват – виждате цените петрола. Всичко зависи то платежоспособното търсене: има платежоспособно търсене – цените ще вървят нагоре, няма платежоспособно търсене – цените ще вървят надолу”, каза министърът.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *