Цените на имотите започват да се вдигат

Това казва в интервю в днешния брой на пловдивския вестник „Марица“ Пенка Тончева, ръководител административна дейност на магазина за имоти „Магазин за Нов дом”.
Поскъпването все още е незначително – 2-3 процента, но със сигурност тенденцията вече е с посока нагоре, конкретизира Тончева.
Тя посочва, че за раздвижването на пазара са допринесли, както по-изгодните условия на банките за ипотечни кредити, така и проявеният интерес за закупуване на „втори дом“ от граждани от бившите съветски република и Гърция.
Предпочитани са обаче ваканционните комплекси в райони с не така интензивно застрояване, като например „Black sea star“, ситуиран в незастроен залив между Созопол и Черноморец.
Към ваканционни имоти от такъв тип се ориентират и българите – цените все още са доста приемливи. А и строежите в морските и планинските курорти намаляват и в дългосрочен план ваканционните жилища ще поскъпват.
Интересът към апартаменти в Пловдив е засилен не само от страна на българите, но и от хора от Русия, Казахстан, Гърция, Англия.
Родители на наши, турски и гръцки студенти предпочитат да закупят имот, вместо да плащат наеми, цитира наблюденията на екипа на „Магазин за Нов дом“ вестник „Марица“.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *