Цените на петрола се задържат над $64, доставките пораждат безпокойство

Липсата на капацитет в рафинериите за значително увеличаване на производството, нарастващото световно търсене на петрол и геополитическата несигурност в Близкия изток продължават да поддържат високите цени – петролът е поскъпнал с 12% за последните три седмици

Петролът се задържа над $64 за барел днес, като продлжава да поддържа високото равнище от последните три месеца след свежите инвестиции, с които започна новата година и подновените страхове около политическата нестабилност в Близкия Изток, се съобщава в статия на Reuters HS, поместена в Webindia123.com.

Американският лек суров петрол с доставка през февруари поскъпна с 8 цента до $64,29 за барел на New York Mercantile Exchange. В петък петролът достигна цена от $64,45 – връх от 12 октомври насам.

Лондонският суров петрол Brent падна с 2 цента до $62,70 за барел.

Липсата на капацитет в рафинериите, силно нарастващото световно търсене и геополитическата несигурност продължават да поддържат високите цени – петролът е поскъпнал с 12% за последните три седмици. Дилърите следят състоянието на израелския премиер Ариел Шарон, който е главен фактор за мирния процес в Близкия Изток и обезпокоителната атомна политика на Техеран.

Бензинът с доставка през февруари падна с 0,52% до $1,8060 за галон след повишаването си с 1,6% в петък, докато горивото за отопление поевтиня с 0,48% до $1,7919 за галон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *