Централните банкери отново влизат във фокуса на инвеститорите

Инвеститорските погледи през новата седмица седмица отново ще бъдат насочени към централните банки на водещите икономики по света. Ключови за бъдещето на глобалната монетарна политика заседания ще проведат основните банкови институции в САЩ, Япония и Обединеното кралство.

В понеделник пазарите в Китай ще останат затворени заради национален празник.

Швейцарската централна банка ще публикува данните за валутните си резерви. Централните банкери в Канада пък ще представят традиционния си тримесечен доклад за бизнес перспективите.

Във вторник централните банки в Австралия и Нова Зеландия ще публикуват доклади за доверието на частния сектор. Японската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент. Новината ще бъде последвана от пресконференция.

Швейцария ще представи данните си за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност. Великобритания пък ще оповести данните си за промишленото производство – водещ индикатор за икономическото здраве.

В сряда Австралия ще представи данните си за потребителските настроения, както официалните данни за ипотечните кредити. Германия и Великобритания ще публикуват данните за търговските си баланси – разликата между стойността на вноса и износа.

По-късно в сряда Федералният резерв на САЩ ще приключи заседанието си с фокус монетарна политика.

В четвъртък новозеландските власти ще оповестят данните за производствената активност. Австралия ще представи данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработицата, а Япония ще оповести данните за поръчките на основни машини.

По-късно през деня Английската централна банка ще представи решението си за основния лихвен процент.

В петък Японската централна банка ще приключи заседанието си, на което ще бъде определено бъдещето на паричната политика.

В Китай се очакват данните за инфлацията на потребителските цени.

По-късно през деня пък в САЩ се очакват данните за инфлацията на цените на производител и предварителния доклад за потребителското доверие на Мичиганския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *