Цигари по 2 лева убиват “Виктори”

“Арда” и “Невада” поевтиняват с 15 стотинки

Нови евтини цигари ще подбиват пазара на родното „Виктори“. Официално у нас вече влиза „Ронсън“ на „Аустриа Табак“ по 2 лева за кутия. Ще се предлагат две разновидности – „Спешъл Вирджиния бленд“ и „Уайт“.

У нас вече се продават и няколко вида L&M на „Филип Морис“ – син, червен и сребърен. Цената на кутия от 20 къса е 2,60 лв.

От началото на годината вносителите на папироси у нас започнаха ценова война с „Булгартабак“ с цел завладяване на пазара.

Страната ни е залята от „Вайсрой“ по 2 лева и „Пал Мал“ по 2,50. Те отнемат пазарния дял на „Виктори“, най-пушената марка в страната, която струва 2,60 лв.

В отговор на атаките тютюневият ни монополист свали цените на 21 марки, но запази най-продаваните – „Виктори“, ММ и сериите слимс на „Престиж“ и „Ева“. Ако се наложи, корекции в техните цени ще има, след като са готови резултатите за първото тримесечие, обясни шефът на „Булгартабак“ Христо Лачев.

Междувременно холдингът свали и цените на „Арда“, „Невада“ и „Кънтри“. 85-милиметровите папироси от първите две марки вече ще струват 1,70 лв.

А 100-милиметровите ще се продават за 1,95 лв.

Невена Мирчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *