Чавес заплаши и Toyota с национализация

Президентът на Венецуела Уго Чавес отправи заплаха, че ще национализира местното поделение на японския автомобилен гигант Toyota. Това щяло да се случи при положение, че компанията не започне да произвежда адекватен брой автомобили, предназначени за местните селски пътища.
Чавес обяви, че правителството ще преследва стриктн квотите по отношение на това, какви и колко автомобили могат да бъдат произвеждани в страната. Лично той е наредил незабавна инспекция на фабриките на Toyota, за да стане ясно колко „селски автомобила” се произвеждат в момента, предава Market Watch.
„Те трябва да изпълняват квотите си и ако не го правят ще бъдат изгонени от страната. Ще доведем друга компания”, заяви твърдо Чавес в телевизионно обръщение.
Президентът е категоричен, че ако инспекцията покаже, че Toyota не произвежда това, което би трябвало, то правителството ще обмисли отнемането на фабриките и настаняването в тях на китайски компании.
„Ще отнемем, ще национализираме, ще им платим каквото трябва и незабавно ще извикаме китайците”, каза Чавес. Според него компаниите от Китай имат голямо желание да произвеждат „правилните” за страната автомобили – пригодени за селски пътища.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *