Чака се бум на данъчни

88 на сто от завършващите намират работа от трети курс

Добрата новина и през тази година е, че завършилите магистърски програми по бизнес администрация (МВА) са сред най-търсените специалисти по всички континенти и във всички браншове. Ето защо не се колебайте и поемайте към топучилищата, за да получите дипломата за МВА специалист.

Статистиката сочи, че 88% от випускниците на Мичиганското бизнес училище са получили през 2005 г. покана за работа още по време на обучението си. В много страни притежателите на МВА дипломи са обект на ухажване от страна на работодателите, които в края на курсовете ги посещават в самите университети, за да ги привлекат на работа в своите фирми.

Прогнозите са, че в следващите няколко години ще се увеличи търсенето на бизнес

администратори с магистърска диплома в такива сфери, които досега бележеха спад: производствения сектор и инвестиционните банки. Очертават им се и дългосрочни кариерни възможности в области като счетоводството и данъчното облагане. Особен възход имат бизнес училищата в страна като Канада, където в последните години възпитаниците им печелят с 50 на сто повече от преди.

Най-добрите училища естествено се радват на най-висок интерес от страна на фирмите. „Стандарт“ и консултантска къща за образование в чужбина „Дарби“ ви предлагат класацията на The Economist за 2006 година за топуниверситетите, предлагащи бизнес обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *