„ЧЕЗ България” не смята да променя цените засега

Очакваме поетапно покачване на цените на тока в България, каза пред журналисти в Прага директорът на Дирекция „Дистрибуция” на енергийната компания ЧЕЗ Томас Плескач. Той допълни, че енергийната компания, която притежава електроразпределителните дружества в Плевен, София и София област, вижда възможност за покачване на цените на преноса на електроенергия в страната. Логично е цените на електроенергията на Балканския полустров да се увеличат в следващите няколко години, заради дефицита на ток в региона, каза още Плескач.

По-късно от „ЧЕЗ България” заявиха, че изказването на директора на Дирекция „Дистрибуция” не означава автоматично искане за по-високи цени на тока у нас. „ЧЕЗ България” не е внасяла предложение за промяна на цените на електроенергията в България, уточниха от компанията и допълниха, че най-рано в края на февруари догодина ще стане ясно дали ще внесат искане за поскъпване на тока и с колко.

През 2007 г. печалбата на “ЧЕЗ България” е спаднала на 1,407 млрд. крони, което е над 200 млн. крони по-малко от печалбата през 2006 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *