Четвърт милион евро по европрограми спечели община Пловдив

Община Пловдив спечели три проекта по европейски програми на обща стойност 253 595 евро, от които за Общината остават 209 хиляди 590 евро, а останалите са „собствен принос”.

Първият от тях с продължителност 3 години, е насочен към създаването на ресурсен център за подпомагане на безработни жени, търсещи работа, предаде Радио Пловдив.

Ресорният заместник-кмет Ганчо Колаксъзов уточни, че в момента Общината не разполага с данни за скритата безработица сред жените.

Създаването на устойчива политика е и в основата на втория проект в областта на туризма, по която Пловдив е партньор с водеща организация – Община Венеция. Негова цел е обмяна на опит и добри практики на политическо ниво за да се развият иновативните стратегии в областта на туризма и пълноценно прилагане на интернет и новите информационни технологии.

Двата проекта се финансират от програма ИНТЕРЕГ. Третият проект е насочен към младите хора и се финансира по програма „Европа на гражданите”, като цели насърчаване и развитие побратимяването на градовете между Италия и България, организирането на културни събития, работни срещи и посещение на служители и студенти от община Асти – Италия в Пловдив.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *