Шварценегер се разделя с поста губернатор на Калифорния, оставя 28 млрд. дълг

© Снимка:БГНЕС

Мандатът на губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер изтича днес, но той е затрупан от предложения за бъдещи занимания.Cлед седем години в калифорнийската столица Сакраменто, бившият културист и филмов актьор ще избира дали да продължи в политиката, да снима пак филми, или да напише автобиография, за което отдавна го молят издатели. В интервю през октомври Шварценегер заяви, че не знае дали отново би имал търпението да снима филм в продължение на три или шест месеца.
Личният му говорител Арон Маклиър казва, че Шварценегер сортира „огромна камара от оферти, всичките приемливи“, отправени му от корпорации, компании за недвижими имоти и от развлекателната индустрия. По думите на говорителя Терминаторът няма да вземе никакви решения, преди да предаде губернаторския пост на демократа Джери Браун.
Лондонският „Дейли телеграф“ отбелязва, че Браун, който ще положи клетва днес, е бил губернатор на щата от 1975 до 1983 г. Шейсет и три годишният Шварценегер се разделя с губернаторството с рейтинг на одобрение едва 22 на сто и оставя на приемника си 28-милиарден бюджетен дефицит, допълва вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *