Швейцария е най- иновативната държава

Германският икономически вестник Wirtschaftswoche представя класация на най-иновативните държави в света. Класацията е изготвена на база класиране спрямо Глобалния иновационен индекс. За първи път Германия попада в челната десятка. Глобалният иновационен индекс е създаден от университета Джонсън Корнел и Конфедерацията на индийската индустрия, като той сравнява 84 критерия на иновативния капацитет на повече от 100 икономики.

 

 

България се изкачва с едно място в Глобалния иновационен индекс и заема 38-а позиция от общо 128 държави. На първо място в класацията отново е Швейцария. Челната петица се допълва от Швеция, Великобритания, Съединените американски щати и Финландия. С резултата си България изпреварва други членки на Европейския съюз като Гърция, Полша, Румъния и Хърватия информира infostock.bg.  

България получава 41 точки от възможен брой 100. В разбивка показателите показват слабост за държавата в областта на електронните услуги, предоставяни от правителството, както и цялостното участие на страната в интернет пространството.

 

 

financebg.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *