Швейцарците казаха „Не” и в трите референдума днес

Швейцарците са отхвърлили итрите инициативи, подложени на референдум днес, предаде Франс прес, като се позова на официални резултати.

Мнозинството от 26-те кантона са гласували против предложенията, което автоматично означава, че те не се приемат. Тези резултати отговарят на предварителните очаквания.

.

Швейцарците гласуваха днес по три инициативи – за въвеждане на допълнителни, стриктни ограничения на имиграцията в името на опазването на околната среда, за задължително съхраняване на държавните златни резерви в страната и за купуване на допълнителни количества от благородния метал от централната банка, както и за премахване на данъчните привилегии за чужденци. Проучванията на общественото мнение прогнозирахаотхвърляне на всички тези предложения.

Сондажи, резултатите от които бяха обявени броени минути след затварянето на избирателните секции в 11 ч. по Гринуич (13 ч. българско време), показаха, че и трите т. нар. народни инициативи са получили малка подкрепа.

Според проучване, проведено по поръчка на общественото радио и телевизия, швейцарците са отхвърлили с най-голямо мнозинство, 78 процента при само 20 процента за, предложението за златните резерви. Срещу инициативата за ограничаване на имиграцията са гласували 74 процента от избирателите, а против премахването на данъчните привилегии за чужденци, най-вече милионери – 60 процента, предаде ТАСС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *