Шефът на Goldman Sachs защити заплащането на служителите си

Goldman Sachs плаща на служителите си повече отколкото други финансови групи, тъй като те работят по-ефективно, заяви изпълнителният директор на банковия холдинг Лойд Бланкфейн, цитиран от “Файненшъл таймс”.
На проведена отраслова конференция Бланкфейн е привел множество аргументи в защита на високите приходи в Goldman, които често са били под критика.
По-конкретно той е заявил, че критиците на Goldman Sachs често забравят, че съотношението на чистата печалба спрямо броя на служителите в компанията е сред най-високите в света. Goldman Sachs носи печалби на акционерите си, сред които има и пенсионери, както и институционални инвеститори, а те всички плащат данъци, е заявил мениджърът.
Според статистиката считано от 2000 година насам Goldman е изплатил на служителите си 46,7% от приходите си, което е по-малко в проценти отколкото при Morgan Stanley, Bear Stearns, Lehman Brothers, Merrill Lynch и инвестиционното подразделение на JPMorgan Chase.
Goldman Sachs е сред компаниите, които планират да изплатят на сътрудниците си рекордни бонуси за тази година. Печалбата на компанията за третото тримесечие на годината се покачи близо четири пъти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *