Шивачки блокират път, бранят уволнен от Ненчев директор

Шивачки от „Интендантско обслужване“ – Калофер ще блокилат днес движението по Подбалканския път от 16,45 до 17,15 ч. в знак на протест.

Те протестират срещу уволнението на директора на предприятието Ганчо Караджов. Оставката му бе поискана от министъра на отбраната Николай Ненчев -принципал на държавното предприятие. Причината е задължения на дружеството от над 3 млн. лв.

Според служителите обаче дълговете на фирмата, заради които от МО правят смяната, са измислени, съобщи bTV. Работниците смятат, чезад уволнението стоят политически мотиви.Ставало дума за договор за 20 млн. лв. за униформи за българската армия.

Зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова отрече това да е политическо уволнение.
„Ако беше политическа саморазправа, това можеше да се случи още преди една година. МО даде възможност да се докаже въпросният мениджмънт.“, заяви тя.

Според нея пък срещу Караджовима заведено дело за изчезнали 1 млн. лв.от времето когато е бил зам.-кмет на Калофер. Това поставяло предприятието в риск.

Самият Ганчо Караджов благодари на работниците за подкрепата, но подчерта, че не я искал специално, защото не искал да ги подстрекава.“Това са ваши спонтанни синдикални действия и нека това да е ясно“, допълни той.

Караджов декларира, че задълженията на дружеството са свързани с по-високите му активи а загубите му са значително снижени спрямо предходни години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *