Широкият щатски индекс S&P 500 завърши днешната сесия на най-високото си ниво за последните 18 месеца

Широкият щатски индекс S&P 500 завърши днешната сесия на най-високото си ниво за последните 18 месеца, след като Федералния резерв потвърди, че икономиката на САЩсе възстановява. Решението на рейтинговата агенция Standard & Poor’sда не променякредитния рейтинг на Гърция също даде позитивен импулс на борсите.
Това помогна на S&P 500 да се повиши с 0,8% до 1 159,5 пункта до края на сесията, което е най-високото му ниво от август 2008 г. По този начин индексът гравитира около стойностите си малко преди фалита на инвестиционната банка Lehman Brothers на 15 септември 2008 г., който причини паника на финансовите пазари.
Индексите за малко преминаха на отрицателна територия заради новината заспада на жилищното строителствов САЩ през февруари. Очакванията на инвеститорите, че либералната парична политика на Федералния резерв ще се запази обаче взеха превес, и донесоха повишения на борсовите индекси на Wall Street, предаде CNN.
Dow Jones Industrial Average, който обединява 30-те най-големи и често търгувани борсови компании в САЩ, се повиши с 0,4% до 10 685 пункта. Индексът, който обединява всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq composite, добави 0,7% до 2 378,01 пункта, което също е нова най-висока стойност за последните 18 месеца.
От последния доклад на централната банка на САЩ стана ясно, че икономическите условия в страната продължават да се подобряват, заедно със стабилизирането на пазара на труда. Федералният резерв очаква икономическият растеж на САЩ да е умерен в краткосрочен план, а инфлацията в страната да остане занижена.
Днес стана ясно, че фалиралата инвестиционна банка Lehman Brothersпланира да възстановидейността по управление на активи. За тази цел ще се създаде дъщерно дружество на компанията под името LAMCO, което ще поеме портфейла от инвестиции, останал от Lehman Brothers, който включва недвижимо имущество, ипотечни заеми и деривативни финансови инструменти.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *