Ще има лимит на служебните вечери

Таван на разходите за служебни обеди и вечери на кметовете ще бъде сложен с бюджета за 2017 г.

 

Размерът на средствата за представителни разходи за кметовете не може да бъде по-голям  от 2% от общия годишен размер на разходите за  издръжка за дейност „Общинска администрация“. Това е записано в проекта на бюджет, който е подготвен от министъра на финансите Владислав Горанов и е пуснат за обществено обсъждане. Размерът на парите за представителни разходи за общинските съвети пък няма да може да надвишава 2% от общия годишен размер на разходите за издръжка за дейност „Общински съвети“.

С бюджета за 2017 г. се утвърждава обща годишна квота за предоставяне на ваучери за храна в размер 280 млн. лв., при 260 млн. лв. за настоящата година. Увеличението е добра новина за работниците, тъй като има голям интерес от страна на работодателите да дават ваучери за храна, с които се пестят налози. В бюджета за 2017 г. се предвиждат и 84 млн. лв. за възстановяване на фермерите на част от платения то тях акциз за гориво за тракторите, информира в.Стандарт.

Драга промяна, която се прави с бюджета за 2017 г. е това, че на банките ще се даде достъп до информация за банковите сметки и сейфове на длъжници. Банките ще могат да получават данни от регистъра на БНБ с номерата на всички банкови сметки и техните титуляри, както и с лицата, които държат банкови сейфове. Така длъжниците към трезорите няма да могат да скрият парите си като си открият нова сметка или си наемат трезор в друга банка.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *