Юл. Николова: България все още не се справя успешно с плащанията по европроектите

Секретарят на Съвета за управление на средствата от ЕС Юлиана Николова каза за „Хоризонт“, че България все още не се справя успешно с плащанията. Това не води до някакви санкции, добави Николова.
В София се провежда Петото заседание за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка. На заседанието присъстват директорите на главните дирекции „Заетост“ и „Регионална политика“ в ЕК Томас Бендер и Жан Мари Сейлер.
„Ако трябва да цитирам част от оценките, които се съдържат в писмото на генералния директор Дир Канер към вицепремиера Дянков, добре сме с договарянето, не сме добре с плащането. Това установихме вчера. Проблемът не е толкова във физическото изпълнение на проектите, колкото в капацитета на бенефициентите да се отчитат и на органите, които отчитаттехните разходи, бързо да ги придвижват към исканията на комисията за плащане. И в тази насока ще бъдат предприети мерките оттук нататък“, заяви Николова.
По повод предположенията, че тя е една от възможните кандидатури за еврокомисар, ако кандидатурата на Румяна Желева не бъде одобрена, Юлиана Николова отговори: „Смятам, че всякакви коментари преди да се вземе окончателно решение кой да бъде, какъв да бъде, просто не трябва да бъдат публични. Нито в момента мисля в тази посока, нито някой ме кара да мисля …“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *