Янев: Бойко Борисов e мутант на кримипрехода

„Ред, законност и справедливост“ не е проект на ДАНС, а на българските граждани, заяви в Бургас лидерът на партия Яне Янев по повод твърденията на Волен Сидеров от вчера.
Вчера, след операция „Октопод“, при която беше задържан Алексей Петров, лидерът на „Атака“ заяви, че именно той е създал РЗС, докато е бил съветник в ДАНС. Освен това Сидеров настоя да бъде свален имунитетът на Янев и той да бъде разследван за връзки с престъпния свят. Според самияЯне Яневобаче, акция „Октопод“ е опит на правителството да отклони общественото внимание от важни за страната въпроси като проблемите в здравеопазването, безработицата, финасовата криза, предаде БТА.
„На нас ДАНС не ни е вкарвал хората в салоните, не ги е завел и до урните да гласуват. Не е финансирала и РЗС“, каза още лидерът на партията, който пристигна в Бургас за поредица от срещи с обществеността на Бургас и Приморско, предаде „Фокус“.
Свързването на РЗС с ДАНС той окачестви като стар метод за действие на ченгетата. Пред журналисти в Бургас Янев открито обвини партия „ГЕРБ” че е проект на МВР и БКП. Той нарече партията на Бойко Борисов“последния политически мутант на криминалния преход в България“ и хвърли обвинения срещу министър-председателя, че се държи като „тартор на силова групировка, а не като отговорен държавник“.
„РЗСуспя да пребори по време на изборите си най-опасните си конкуренти в лицето на партия „Лидер” на олигарха Ковачки и формацията на Сакскобургготски, само и единствено, защото членовете на партията бяха откровени с хората и ги гледаха в очите“, каза още депутатът.

News.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *