Янев плаши с интересен запис на Б. Борисов и В. Златев

Пред Нова телевизия Янев коментира, че истинският министър-председател на България бил е Валентин Златев, а истинският министър на вътрешните работи – Бойко Борисов. „Цветан Цветанов е негова пионка, която контролира по всяко време“, разяснява лидерът на РЗС.
„Записи ще има, тогава когато има чуваемост. В архивите на РЗС има всичко. Затова и някои наши опоненти се страхуват, защото знаят, че няма да правим вяла и клиширана предизборна кампания. По време на кампания би трябвало да излезе всичко и ние ще извадим истината“, разясни Янев визията си за предизборна кампания.
„Показвам кое е истинското управление в България и как един петролен олигарх тормози огромна част от потребителите на горива и може да разиграва цялата държава, без да му пука от нищо. Той е задкулисният кукловод и управлява процесите, не само по отношение на горивата“, заяви Янев.
„Видяхме, че методите са характерни за СИК, сега са по-рафинирани, но са едно към едно като начин на въздействие“, допълни лидерът на РЗС.
Според него решението на Борисов да вкара в системата за национална сигурност доказани експерти е добро, но е в дълбока заблуда, че БОРКОР може да свърши нещо.
По думите му, системата за национална сигурност няма необходимата законодателна рамка, която да даде възможност да води реална борба срещу корупцията. ДАНС в момента бил с вързани ръце и не може да прави нищо.
„Центърът на тежестта й е изместен към МВР, а там определени политически кръгове влияят, така че полицаите да не могат да си вършат съвестно работата“, коментира създаването на звеното за борба с корупцията Янев.
По думите му на България й е нужен нов ред, тъй като „режимът на Борисов“ удрял тежко пазарната икономика. „Те създават монополи, които убиват конкуренцията, а това значи, че няма демокрация“, е на мнение е лидерът на РЗС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *