Янев притеснен за живота на Тагарински, иска национално издирване

Като председател на РЗС съм силно обезпокоен за живота и здравето на народния представител Марио Тагарински.
Това каза пред „Фокус” Яне Янев във връзка с напускането на Марио Тагарински на парламентарната група на партията вчера. Заради това тя се разпадна, според новите правила в Народното събрание депутатите от РЗС не могат да се влеят в друга група и остават независими.
„Може би се касае за политическо отвличане. Тази хипотеза, според нашите експерти, е съвсем реална. От 16.00 ч. вчера досега телефонът му е изключен, на домашния телефон никой не отговаря, народни представители ходиха до дома, в който живее, и никой не се обажда. Всички депутати, които са звънели, не могат да осъществят връзка с него. Вчера заявлението на Марио Тагарински за напускане не е входирано лично от него, а от негов сътрудник“, разказа лидерът на РЗС.
Той твърди, че Тагарински многократно е декларирал лоялност към него и партията и е казвал, че дори някога нещо подобно да реши, той може да напусне парламента, но не и парламентарната група.
„Той знае, че зад проекта РЗС стоят много солидни фактори, направени са солидни международни политически инвестиции от Съюза на европейските консерватори и реформисти. Тагарински вчера до 13.00 часа беше в парламента, в парламентарната група, беше дори модератор на част от политиките, които модерира РЗС, в това число се разписа в декларацията, в която ние критикувахме Цачева”, коментира Яне Янев.
„Днес аз възложих на екип от специалисти, начело с ген. Илиев, Велин Хаджолов и Рашо Зайков (първият е бивш главен секретар на МВР, а другите двама са ръководни кадри от ДАНС донеотдавна – б.р. ) да предприемат действия, за да може да разберем дали не се е случило нещо опасно на колегата Тагарински”, съобщи още той.
Янев призова вътрешния министърЦветанов незабавно да обяви Марио Тагарински за общодържавно издирване. „Трябва да разберем дали не е станало нещо криминално, защото тук се касае за народен представител“, заяви лидерът на РЗС, който уточни, че ще говори и с главния прокурор за съдействие.
„Ако има някакви притеснения от такова естество и бъдем сезирани от близките на г-н Тагарински, ще предприемем необходимите действия. Не смятам, че към настоящия момент от това, което казва г-н Яне Янев, ние трябва да предприемем някакви действия или да имаме някакви притеснения във връзка с тази хипотеза, която той изразява публично“, каза по-късно Цветанов.
„Има много случаи, при които някой не си вдига телефона на определен кръг от хора, а паралелно с това говори с близки и роднини. Неговите роднини би трябвало да бъдат загрижени, ако има нещо подобно, а ние не сме сезирани за подобни притеснения от тях”, допълни министърът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *