Янев: Цецка Цачева си вдигна заплатата с 55%

ГЕРБ е милиционерска хунта, дошла на власт, за да доведе България до банкрут. Това каза на импровизирана пресконференция в деня на националния празник лидерът на РЗС Яне Янев, предаде БГНЕС.

В началото на пресконференция, провела се в кафе-бар в центъра на Рибново,Яне Яневпоказа Наредба номер 2 на МЗХ, издадена на 19 февруари, която ще лиши от субсидиране 70% от тютюнопроизводителите в региона. „Тази наредба е геноцид на фона на мизерните доходи, които получават тютюнопроизводителите. Една петчленна фамилия за една година с робски труд успява да си докара доход от 10 хиляди лева на година.

В същото време пак на 19 февруари председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която седи на стола на Захари Стоянов, чрез една заповед увеличи заплащането си с 55%. А на заместниците й с 45%, на председател на постоянна комисия – 35%, на заместник-председател на постоянна комисия – 25%. Освен това Цецка Цачева получава представителни и командировъчни, ползва служебен автомобил от НСО и гардове”, каза Яне Янев. Така с представителните и командировъчните Цецка Цачева взема месечна заплата от 10 хиляди лева, заяви Янев. Пари – които фамилия тютюнопроизводители с къртовски труд изкарва за една година, допълни той.

Това увеличение е по-същото време, когато финансовият министърДянков заяви, че няма да се увеличават пенсии и заплати, което показва, че новата върхушка се е самозабравила напълно. Цецка Цачева ще се опомни само ако влезе в тютюневите ниви на Рибново, каза Янев. Тук сме, защото трудовите хора на Рибново заслужават повече, каза Янев и обяви, че РЗС ще дари средства за реконструкцията на два римски моста и ще спонсорират местния футболен клуб.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *