Яне Янев поиска 11 министерски оставки

Яне Янев заяви, че от „Ред, законност и справедливост“ са внесли в деловодството на Народното събрание сигнал за несъвместимост с длъжността „министър“ на 11 членове на кабинета, предаде БТА.

Янев и депутатите от РЗС искат Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика да изслуша вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министрите Нона Караджова, Трайчо Трайков, Божидар Димитров, Вежди Рашидов, Божидар Нанев, Росен Плевнелиев, Сергей Игнатов, Мирослав Найденов и Александър Цветков.

Според РЗС това са хората с несъвместимост към министерския пост в кабинета. В сигнала за несъвместимост фигурират и имената на Йорданка Фандъкова, която беше министър на образованието, и на кандидата за еврокомисар Румяна Желева.

Янев заяви, че от партията му очакват премиерът Бойко Борисов да освободи тези министри до 26 януари и да внесе в Народното събрание предложение за нов състав на Министерския съвет. Ако премиерът не направи това, ще бъдат сезирани компетентните български и европейски институции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *