Япония отпуска финансиране по пет проекта за ремонт на български болници и училища

Правителството на Япония одобри петпроекта за подобряване на средата в български болници и училища. Те са финансирани по програмата за помощ на местно равнище и всеки от тях получава между 50 и 60 000 евро. Сред одобрените проекти е този заПсихиатричнита клиника в Кърджали.

Японското правителство предостави безвъзмездно на клиниката 60 000 евро за цялостен ремонт на една от болничните сгради. Там ще се направи нов покрив и ще се поставят нови врати и прозорци. Според директора доктор Дамян Гетев това са свежи пари в един изключително труден момент. Досега толкова голям ремонт не е правен.
Финансова помощ получиха още болницата в Казанлък и три училища – във Варна, Ветово и Якоруда. Те са част от общо 76-те проекта, одобрени от правителството на далечната островна държава по програмата за помощ на местно равнище. У нас тя работи от 1998 година и досега са отпуснати 3 милиона евро. Общо над 1 милиард евро е японската помощ за България за 20-годишния период на икономически отношения между двете страни.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *