10-те най-големи банки в света

Банките са финансови институции, предоставящи широка гама от продукти и услуги, включително управление на депозити, кредитиране, управление на богатството, обмяна на валута и инвестиционно банкиране.

Industrial and Commercial Bank of China (1398.HK) Is A Buy - Live ...

 

Клиентите на тези банки включват индивидуални потребители, предприятия и много други видове институционални клиенти. Определението за търговска банка се развива драматично през последните няколко десетилетия. Днес големите банки се грижат за традиционните си клиенти, което включва индивидуални клиенти и както големи, така и малки компании, като им предлагат широк набор от услуги, информира infostock.bg.

Много от финансовите институции работят като инвестиционни банки и работят с корпоративни и институционални клиенти, като предоставят възможности за набиране на капитал, брокерски услуги и M&A консултации.

По-долу ще разгледаме 10-те най-големи банки, измерени с 12-месечните им очаквани приходи. Този списък е ограничен до дружества, които се търгуват публично в САЩ или Канада, директно или чрез депозитарни разписки. Всички данни са към 30 март 2020 г. и всички данни са предоставени от YCharts.

Industrial and Commercial Bank Of China Ltd. (IDCBY)

Приходи (TTM): $ 123.6B
Нетни доходи (TTM): 45.3B $
Пазарна капитализация: $ 231.8B
Обща възвръщаемост за една година: -6.9%
PE съотношение (TTM): 5.2

Най-голямата банка в света по отношение на общите активи под управление (AUM) е Индустриалната и търговска банка на Китай ООД. Тази институция предоставя кредитни карти и заеми, финансиране за бизнеса и услуги за управление на пари за компании и лица с висока нетна стойност на активите. Въпреки че това е търговска банка, тя е държавна собственост.

JPMorgan Chase & Co. (JPM)

Приходи (TTM): $ 114.6B
Нетни доходи (TTM): $ 36.4B
Пазарна капитализация: $ 280.1B
Едногодишна крайна обща възвръщаемост: -5.8%
PE съотношение (TTM): 8.5

JPMorgan Chase & Co. е мултинационална банка и холдинг за финансови услуги, занимаваща се с корпоративно кредитиране, управление на активи, управление на богатството и инвестиционно и потребителско банкиране, наред с други предложения.

В отговор на COVID-19, JPMorgan Chase наскоро обяви планове да търси до 10 милиарда долара средства от пенсионни фондове и други клиенти за алтернативни инвестиции, като заеми с усвояване и някои видове недвижими имоти.

Pros, Cons to Buying JPMorgan Chase & Co. (JPM) Stock | Stock ...

Japan Post Holdings Co. Ltd. (JPHLF)

Приходи (TTM): 112.3B $
Нетни доходи (TTM): $ 4.7B
Пазарна капитализация: $ 34.4B
1-годишна крайна обща възвръщаемост: -28.3%
PE съотношение (TTM): 7.4

Уникална сред много от компаниите в този списък, Japan Post Holdings Co. Ltd. има операции в банковото дело, както и в животозастраховането, логистиката и други бизнеси. Компанията е добре известна и със своя клон на Japan Post, който се занимава с доставка на поща и управление на пощенски станции в Япония, както и с банковия клон на компанията Post Bank.

China Construction Bank Corp. (CICHY)

Приходи (TTM): 102.2B $
Нетни доходи (TTM): $ 38.7B
Пазарна капитализация: $ 196.6B
1-годишна крайна обща възвръщаемост: -3.7%
PE съотношение (TTM): 5.2

Втората китайска банка в списъка е China Construction Bank Corp. Тя предоставя корпоративни банкови услуги като електронно банкиране, кредитни линии и търговски заеми. Китайската строителна банка осигурява и личното банкиране чрез отделен сегмент, предлагайки лични заеми, депозити, управление на богатството и кредитни карти.

Bank of America Corp. (BAC)

Приходи (TTM): $ 91.2B
Нетни доходи (TTM): $ 27.4B
Пазарна капитализация: $ 188.5B
1-годишна крайна обща възвръщаемост: -18.2%
PE съотношение (TTM): 7.9

Bank of America е американска банка, която предлага услуги за индивидуални клиенти и фирми от всякакъв мащаб. Освен депозиране и проверка на сметки чрез своя клон за потребителско банкиране, Bank of America предоставя и разнообразни търговски услуги и услуги за управление на богатството и чрез своите клонове в Global.

Наскоро компанията направи новини, като предложи да разгледа исканията за отсрочка на ипотека от клиенти по време на кризата COVID-19. Някои клиенти казаха, че офертите за отсрочка на банката са подвеждащи.

Bank of America Corp (NYSE:BAC) Cryptocurrency Exchange Platform ...

Agricultural Bank of China Ltd. (ACGBY)

Приходи (TTM): $ 89.7B
Нетни доходи (TTM): $ 30.9B долара
Пазарна капитализация: $ 131.5B долара
1-годишна крайна обща възвръщаемост: -14.1%
PE съотношение (TTM): 4.4

Селскостопанската банка на Китай е държавна институция, която предоставя не само лични и корпоративни банкови услуги, но също така предлага специален набор от продукти за селскостопански клиенти като малки селскостопански операции и по-големи селскостопански компании за търговия на едро.

Credit Agricole SA (CRARY)

Приход (TTM): $ 83.4B
Нетни доходи (TTM): $ 5.4B
Пазарна капитализация: $ 22.3B
Обща възвръщаемост за една година: -32.4%
PE съотношение (TTM): 4.7

Credit Agricole SA, единствената базирана в Европа банка в 10-те най-големи, като е най-голямата кооперативна финансова институция в света по AUM. Компанията има история на обслужване на селскостопански клиенти, но сега обслужва различни индивидуални и бизнес клиенти.

Wells Fargo & Co. (WFC)

Приходи (TTM): $ 82,0B
Нетни приходи (TTM): $ 19.6B
Пазарна капитализация: $ 123.8B
Обща възвръщаемост за една година: -35.4%
PE съотношение (TTM): 7.5

Wells Fargo предлага редица финансови услуги за индивидуални и корпоративни клиенти. През последните години компанията беше разтърсена от скандал с фалшиви сметки, който нарани голям брой индивидуални клиенти на банката, като наскоро правителството на САЩ глоби Wells Fargo в размер на 3 милиарда долара като част от текущите производства.

House panel rips Wells Fargo as 'reckless' and unwilling 'to stop ...

Bank of China Ltd. (BACHF)

Приходи (TTM): $ 79.4B
Нетни приходи (TTM): $ 27.2B
Пазарна капитализация: $ 109.1B
Обща възвръщаемост за една година: -12.7%
PE съотношение (TTM): 4.2

Bank of China се фокусира основно върху търговските банкови дейности като депозити и тегления и валута. Банката има дори лиценз за издаване на банкноти в Хонконг и Макао.

Citigroup Inc. (C)

Приходи (TTM): 74.3B $
Нетни приходи (TTM): $ 19.4B
Пазарна капитализация: $ 91.9B
1-годишна крайна обща възвръщаемост: -25.9%
PE съотношение (TTM): 5.4

Citigroup е многонационална инвестиционна банка и компания за финансови услуги, предлагаща услуги за ценни книжа, институционални финансови услуги, глобално банкиране на дребно и други.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *