1,5 млн. долара награда, ако откриете бъг в iPhone

Компанията Zerodium, чиято дейност е в сферата на информационната сигурност, предлага огромни възнаграждения за откриването на т.нар. zero-day бъгове – бъгове, които до момента са били непознати. Най-голямата обявена награда е 1,5 млн. долара и е за откриването на проблеми в iPhone с iOS 10.

 

Подобни апетитни оферти не са нещо ново. Самата Apple предлага по около 200 000 долара за намирането на слаби места в защитите на устройствата ѝ. До тези пари обаче могат да се докопат само специалисти, докато наградата на Zerodium е достъпна за всеки,expert.bg.

Откриването на бъгове в Android не е толкова доходоносно, но все пак компанията дава до 200 000 долара за намерени проблеми при Android 7, пише Wired.

Това са най-солидните възнаграждения, които Zerodium е предлагала досега. Миналата година офертите достигаха до милион и то само за iOS. Увеличението е предизивикано от подобряването на защитата на операционните системи. Добрата новина е, че устройствата ни явно стават по-малко уязвими. Лошата – че очевидно „пазарът“ на бъгове процъфтява.

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *