20 са подпалените коли в София само за месец и половина

В  столичния кв. „Младост“ преди две нощи изгоряха десет коли, а други две бяха подпалени в „Хаджи Димитър“. Седмица по-рано изгоряха още 6 автомобила.

Станков заяви, че толкова много палежи за толкова кратко време са прецедент.
Основната част от случаите са на територията на кварталите „Младост” 2 и 3, в Студентски град и „Хаджи Димитър” са единични случаи и за момента няма данни да са свързани, уточни инспектор Станков, предаде „Фокус”.В „Младост” почеркът е един и същ – колите са запалени с използване на леснозапалима течност – предимно бензин. Застраховани са в различни застрахователни компании и няма връзка между собствениците им.
„Едната от основните версии за умишлените палежи е, че извършителят е лице, което е от групата на т.нар. „пиромани“. Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Работим и по версията за паркоместа“, коментира полицейският служител.
Той уточни, че не е установена връзка и между палежите и запаления автомобил на защитника на ЦСКА Иван Бандаловски.
„До момента не са установени свидетели и няма заподозрени лица“, каза още  инспектор Станков, но увери, че полицията е предприела необходимите мерки за разследване на тези престъпления. Създадена е работна група, която е започнала активна работа за установяване и задържане на извършителите.
Преди няколко месеца германската полиция безуспешно опита да залови неизвестните подпалвачи на десетски коли в Берлин. Обявена бе и награда от 5000 евро, но те така и не бяха разкрити.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *