20,65% увеличение иска „Топлофикация София“

Увеличение на цената на парното отопление и на топлата вода с 20,65% ще поиска от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране „Топлофикация София“ АД, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на дружеството Петко Милевски, цитиран ит Би Ти Ви.
Той посочи, че заявлението за по-висока цена на парното отопление ще бъде внесенo утре в ДКЕВР, като обясни, че това се налага поради натрупаното увеличение на цената на природния газ, което за последните две години е 38%.
През миналата година цената на топлинната енергия в София не беше увеличавана, отбеляза Милевски. Новата цена на парното, за която настоява „Топлофикация София“, е 72.69 лева за един мегават/час.
Цената на електроенергията от комбинирано производство да стане 131.77 лева на един мегават/час, предлагат от дружеството.
Милевски посочи, че дори и ДКЕВР да одобри исканите от тях цени и синьото гориво да не поскъпва повече до края на годината, „Топлофикация София“ пак ще е на загуба в размер на 23 млн. лв. за едногодишен период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *