213 000 нови работни места в САЩ

Заетостта в САЩ възлезе на 213 000 за юни. Това се оказа над средните очаквания на пазарните участници за 200 000 нови работни места.213 000 нови работни места в САЩ.

Резултат с изображение за сащ работа

В същото време, нивото на безработица се е повишило до 4%, което превиши средните очаквания за ниво на безработица от 3.8%, което бе най-ниската й стойност от 18 години насам.

Противоречивите данни инициираха поевтиняване на долара. Еврото поскъпна до нива от 1.1740, минути след изнасянето на резултатите, след като преди това се разменяше при нива от около 1.1700.

Всъщност, инвеститорите започват да намаляват очакванията си за четири повишения на лихвите през тази година. Причина за това, освен лекото повишение в нивото на безработицата, е и началото на търговската война между САЩ и Китай.

Последната стартира точно с днешна дата, след като Китай първи, поради часовата разлика, въведоха ответни мита на щатски стоки, в отговор на инициираните действия на президента Тръмп.

Нивото на активността на работната сила на пазара на труда, се е повишило до 62.9% през юни, спрямо 62.7% през май.

В допълнение, ръстът на заплащането на работещите, в известна степен разочарова инвеститорите. Средното почасово заплащане, което се следи от близо от Фед, за признаци за инфлация се повиши с 0.2% на месечна и с 2.7% на годишна база.

За сравнение, през изминалия месец ръстът на възнаграждението бе в размер на 0.3% на месечна и 2.8% на годишна база, информира infostock.bg.

През май нивото на безработицата бе в размер на 3.755%, или най-малко от април на 2000-та година насам.

Като цяло, въпреки ръстът на безработицата, фундамента пред пазара на труда в САЩ се запазва силен. Сега всички погледи, включително и на Фед ще са насочени към търговските отношения между САЩ и Китай и опитите да се разгадае как те ще въздействат върху пазара на труда и щатската икономика.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *