2402 предприятия кандидати за земеделски евросубсидии

В надпреварата за евросубсидии продължават 2402 предприятия от общо приети 3753 заявления за финансиране . Това съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

 

Общо кандидатстващите проекти по подмярката за стартова помощ за развитието на малки стопанства са били за над 110 млн. лв., но след пресяването финансирането е редуцирано до 70.467 млн. лв. Това е 120 % от размера на бюджета, определен със Заповедта за прием на министъра на земеделието и храните, увеличен с 2 проектни предложения, които са получили равен брой точки с последното заявление за подпомагане, попадащо в 120-те процента, информира monitor.bg.
На последваща обработка подлежат проектите, които са получили над 23.72 точки.
Чрез подмярката се подпомага икономическото развитие и укрепването на малките земеделски стопанства, ускоряването на модернизацията и технологичното им обновление и подобряването на опазването на околната среда и борбата с климатичните промени.
Финансовата помощ е безвъзмездна и цели устойчиво развитие и растеж на малките земеделски стопанства. Субсидията се предоставя за максимален срок от пет години при условие, че представеният към заявлението за подпомагане бизнесплан е изпълнен коректно.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *