40% от младите предприемачи в Китай са жени

Приблизително 40% от младите китайски предприемачи са жени, сочи скорошен доклад. публикуван съвместно от Китайската фондация за младежко предприемачество и заетост и Китайската академия на труда и социалното осигуряване, съобщава bulgarian.cri.cn.40% от младите предприемачи в Китай са жени.

Резултат с изображение за жени китай бизнес

Докладът се основава на проучване сред 6928 предприемачи на възраст между 16 – 35 години.

Близо 70% от запитаните са над 25 годишна възраст, а около 55% са започнали бизнеса си по време на студентските години, информира economynews.bg.

Благодарение на преференциалните политики, хора от всички слоеве на обществото се превръщат в предприемачи, но студентите остават мнозинство, се посочва още в доклада.

Данните показват, че 63% от анкетираните се занимават с бизнес в сферата на услугите.

Китай отчете 6.8% ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) през първото тримесечие на годината. Това съответства на прогнозите на анализаторите и е третият пореден период с еднакво нарастване за втората по големина икономика в света.

Темпът може да се забави до края на годината заради мерките, които Пекин предприема, за да ограничи дълговете на компаниите и охлаждането на имотния пазар в големите градове. Ръстът се дължи на имотния пазар, продажбите на дребно и инвестициите, а производството леко се забавя, съобщава CNBC.

Увеличаването на промишлената продукция през март е било по-малко през март – 6% спрямо година по-рано в сравнение със 7.2% през предходния месец. Според други данни растежът на инвестициите в дълготрайни активи от януари до март се е забавил до 7.5% в сравнение с предходната година, като ръстът през първите два месеца на годината е бил 7.9%. Икономистите са очаквали инвестициите на дълготрайни активи да нараснат със 7.6% през първите три месеца на 2018 г.

Продажбите на дребно обаче надминаха очакванията през март, като се повишиха с 10.1% на годишна база, надминавайки консенсусната прогноза от 9.9%.

Според Фернандес затягането на паричната политика и износа, който „все още силно подкрепя растежа, но не се ускорява със същото темпо“, ще се отрази на растежа за цялата година.

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *