44% от българите живеят в пренаселени жилища

В Европейския съюз (ЕС) 35% от гражданите на страните извън ЕС живеят в пренаселени домакинства през 2018 г., което означава, че не разполагат с броя на стаите, подходящи за размера на домакинството.44% от българите живеят в пренаселени жилища.

Снимка: iStock

За разлика от тях, този процент е бил 17% за граждани на съюза и 20% за граждани на ЕС в друга европейска държава (т.е. граждани на ЕС, пребиваващи в друга държава от ЕС).44% от българите живеят в пренаселени жилища.

Източник: Евростат

Сред държавите-членки на ЕС процентът на пренаселеност, регистриран за граждани извън ЕС, е най-висок в България (60%), Хърватия (59%), Полша (56%), Гърция (55%) и Италия (54%). Най-ниските проценти са наблюдавани в Малта (8%) и Кипър (5%), информира infostock.bg.

Резултат с изображение за „пренаселени квартири“

За чуждите граждани на ЕС процентът на пренаселеност е най-висок в Гърция и Италия (и двете 45%). В Малта нямаше значителен брой чуждестранни граждани на ЕС, живеещи в пренаселени домакинства през 2018 г.

Най-високите проценти на пренаселеност за гражданите са регистрирани в Румъния (47%), България (44%), Латвия (42%) и Хърватия (41%), а най-ниските са в Кипър (2%) и Ирландия (1%).

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *