44 000 осмокласници ще получат еднократна помощ от 250 лева

Размерът на еднократната помощ за ученици, записани в осми клас за учебната 2020 – 2021 г. да бъде в размер на 250 лв., реши правителството.

Над 26 000 осмокласници на изпит по чужд език - Новите родители

Тази нова помощ се отпуска по реда на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, информира pariteni.bg.

Право на подкрепа за покриване част от разходите в началото на учебната година имат семейства, чиито деца са записани в осми клас на държавно или. общинско училище за предстоящата учебна година. Необходимо условие за получаване на средствата е децата да живеят постоянно в България и да не са настанени за отглеждане извън семейната среда.

Друго задължително изискване е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450лв.

istock
istock

Еднократната помощ ще се изплаща на два пъти. 50 на сто от нейния размер ще се получават след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът – в началото на втория учебен срок на учебната 2020 – 2021 г., но само при условие, че детето продължава да посещава училище.

Българчетата на дъното по природни науки - Образование - Стандарт Нюз

Вдигат помощта за първокласници и осмокласници Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.

Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в осми клас е не по-късно от 15 октомври.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *