4GB RAM са предостатъчни за смартфоните

За днешните смартфони са достатъчни 4GB памет, смята оперативният директор на Huawei – Лао Ши, като се позовава на резултати от вътрешни за компанията тестове.

Миналата година излезе смартфонът Xplay 5 Elite на Vivo, който за първи път предложи 6GB оперативна памет. По-късно се появиха устройства със същия обем RAM от Samsung, Huawei, OnePlus и Xiaomi, а на хоризонта се задават смартфони с 8GB оперативна памет.

Мнозина специалисти повдигат въпроса дали е необходима толкова много оперативна памет на смартфоните. Според изявление на Лао Ши в социалната мрежа Weibo, на което се позовава gizmochina.com, 4GB са предостатъчни, за да работи смартфонът гладко.

Нещо повече, вътрешни тестове в компанията показват, че един и същи смартфон със SoC Kirin 960 в някои сценарии работи по-добре с 4GB, отколкото с 6GB RAM. По думите на Лао Ши, ключът към успеха е в оптимизацията на операционната система, като пример за това е и iOS на Apple, която не се нуждае от много RAM, за да работи гладко.

Мениджърът на Huawei оприличава конкуренцията между производителите за смартфони с повече RAM на надпреварата в ядреното въоръжаване между САЩ и СССР по време на Студената война.

Допълнителните гигабайти памет единствено оскъпяват смартфоните. Huawei също пусна устройства с 6GB RAM, но компанията е направила това, за да конкурира други производители, информира technews.bg. Преди две години от Huawei заявиха също, че няма смисъл от 4K дисплеите за смартфони.

 

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *