50 хил. фалшиви марки на Експото в Милано

Световното изложение Експо 2015 в Милано е било обект на близо 50 хиляди фалшификата.
Тези данни бяха разпространени от компанията за марково разузнаване Конвей ООД (Convey Srl), цитирана от БТА. Тя е специализирана в областта на марковото разузнаване в Интернет и закрилата на интелектуална и индустриална собственост.

Управата на Експо 2015 е възложила на компанията воденето на постоянно електронно наблюдение по време на изложението, което бе посветено на храната и прехраната на населението на планетата и продължи шест месеца – от 1 май до 31 октомври.

През периода са регистрирани 48 266 случая на незаконно или подозрително ползване на фирмени марки и емблеми, чиито права са притежание на Експо 2015 АД (Expo 2015 Spa), което прави средно по 260 фалшиви уеб страници на ден.

Фалшификациите се делят на три основни категории – изработване и продажба на подправени входни билети, на сувенирни и други изделия, както и регистриране на сайтове с имена на домейни, които неправомерно и заблуждаващо използват официалните марки на изложението.

Обобщените данни сочат 12 185 случая на незаконна продажба на билети, 33 629 реклами за насочване към подозрителни или подправени изделия и 2452 сайта с фалшифицирани маркови имена, водещи към незаконно или неморално съдържание. От тях 251 сайта са регистрирали изключително висок брой посетители, а 32 платформи за електронна търговия открито са предлагали фалшификати на официални маркови изделия на изложението.

При всяко засичане на незаконно или подозрително ползване на фирмени марки и емблеми е подавана незабавно информация на юридическата дирекция на Експо 2015 за превенция и преследване на фалшификаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *