600 млн. плаща OTП за Експресбанк

Резултат с изображение за експрес банк
Виолина Маринова остава начело на обединената банка. Унгарската ОТП Банк официално обяви, че придобива бизнеса на френската Сосиете Женерал Експресбанк в България. Това става чрез дъщерната Банка ДСК.600 млн. плаща OTП за Експресбанк.

До 2020 г. двете банки ще продължат да работят като две отделни юридически лица. Новото име на „Сосиете Женерал“ ще бъде Експресбанк ОТП.

Това обявиха в сряда на пресконференция в София главният изпълнителен директор на ОТП Банк Шандор Чани, главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова и председателят на Надзорния съвет на Банка ДСК Лаело Бенчик, информира в.24часа.

Цената на сделката не бе съобщена. От отговорите на Чани и Бенчик обаче стана ясно, че най-вероятно тя ще бъде около 600 млн. евро, с колкото ОТП Банк увеличи капитала на Банка ДСК в края на 2018 г.600 млн. плаща OTП за Експресбанк.

„Виолина Маринова ще бъде начело на екипа, който ще осъществява интегрирането на двете банки и ще остане начело на Банка ДСК, разчитаме на нейния професионализъм“, съобщи Чани.

„Ще бъде съставен нов борд за управление, в който ще влязат и колегите от „Сосиете“, заяви още Шандор Чани.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *