75 страни започват преговори за регулиране на електронната търговия

Министрите на 75 страни – от Европейския съюз и Световната търговска организация (СТО), включително САЩ и Китай, стартираха разговори за изготвянето на глобални правила за електронна търговия, на фона на нарастващата тенденция към по-строги регулации в съвременната технологична ера, пише Economic Times.75 страни започват преговори за регулиране на електронната търговия.

Резултат с изображение за електронна търговия

Дебатът по темата беше отворен по време на Световния икономически форум в Давос и поведен от еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом.

Започването на преговори в рамките на СТО е рядка победа за международното сътрудничество в момента на фона на задълбочената търговска война между Пекин и Вашингтон. Според Малстрьом организацията демонстрира, че „може да поеме предизвикателствата на 21-и век“.

„Електронната търговия е реалност в повечето краища на света, така че ние дължим на нашите граждани и компании да предоставим предсказуема, ефективна и безопасна онлайн среда за търговия“, каза Малмстрьом.75 страни започват преговори за регулиране на електронната търговия.

„Официалният старт е насрочен за март месец, а целта е да се изготви обща рамка за по-лесно и по-безопасно закупуване, продажба и осъществяване на бизнес онлайн. Започването на тези преговори показва, че СТО остава в центъра на създаването на международни правила“, добави Малмстрьом.

„Преговорите имат за цел да се създаде „многостранна правна рамка“, която да подобри доверието в онлайн пазарите, както и да се справи с бариерите, които пречат на трансграничните продажби“, се отбелязва в изявление на Европейската комисия, информира infostock.bg.

Генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо заяви, че Китай е обявил, че ще бъде съорганизатор на инициативата на почти половината от членовете на СТО да започнат преговори по новите правила за електронната търговия.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *