8 банки се присъединиха към нова социална мрежа

Markit и Thomson Reuters Corp разработиха система за съобщения, която може да свърже независимите системи на банките, борсите и всички останали финансови институции, за да могат специалистите да общуват по между си по-лесно. Новата мрежа се нарича Markit Collaboration Services и стартира днес.

Към системата се присъединиха Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase&Co и още шест банки. Отворената платформа може да работи и със системата за съобщения на Bloomberg, която е най-използваното средство за комуникация на Wall Street. Това е една от причините банките да плащат по 20 000 долара годишно, за да имат достъп до терминал на Bloomberg.

От Markit и Thomson Reuters заявиха, че се надяват новата система да привлече банките, които искат да общуват с клиентите си, но до момента не са имали възможност да го правят заради различните платформи за комуникация на всяка финансова институция.

Сред клиентите на новата система са Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank и Morgan Stanley. Общо за тези финансови институции работят над 1 млн. души по света, но все още не е ясно какъв ще е броят на хората, които ще използват Markit Collaboration Services.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *