Amazon стартира тестови доставки с роботи

Amazon тества робот доставчик на име Scout за клиентите си на север от Сиатъл в окръг Снохомиш, Вашингтон, обяви търговският гигант.Amazon стартира тестови доставки с роботи.

Около половин дузина роботи ще бъдат използвани при първоначалното тестване през дневните часове от понеделник до петък. Всички първоначални доставки ще бъдат придружавани от служител на Amazon, предава VentureBeat.

Резултат с изображение за амазон роботи

„Клиентите в Снохомиш ще поръчват както обикновено, а техните пакети от Amazon ще бъдат доставени или от един от нашите доверени партньори превозвачи или от Amazon Scout”, стана ясно от публикация в блога на Amazon.

Понастоящем не е ясно дали придружаващият Scout служител трябва да попречи на робота да удря хора или дали ще е там, за да предпази робота от удари на хората, информира investor.bg.

Изцяло електрическият робот с шест колела е с размерите на малък охладител и е създаден в изследователските центрове на Amazon в централата на компанията в Сиатъл.

Лесно е да си представим как той прави доставки от асортимента на Whole Foods – веригата магазини, която бе придобита от концерна от Сиатъл, или доставки от премиум услугата за доставки в рамките на деня Prime Now, или пък от Amazon Restaurants.

Както и да реши Amazon да внедри робота си, Scout може да се конкурира с редица автономни доставящи машини на компании като Pepsi и Postmates, чийто робот дебютира през миналия месец, както и на стартиращи компании като Starship Technologies и Marble във Великобритания и Европа и ForwardX в Китай.

Припомняме и за спекулациите от по-рано, че компанията разработва домашен робот на име Vesta, който ще пусне в продажба по-късно през годината.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *