Barclays: Обезценката на долара е временна

 След публикуването на поредица от икономически отчети на САЩ,се стигна  до търговия близо до $1.3285, обобщават валутните анализатори на банка Barclays, цитирани от ProFinanceService.
Доларът поискъпна за малко, след като бяха обявени данните за продажбите на дребно, които през май са се повишили с 0.6%, и за намалелия брой на хората, подали молби за помощи при безработица. Това са едни от последните по-значими икономически индикатори в САЩ преди ключовото заседание на Федералния резерв през следващата седмица (на 19 май). Тогава се очаква центрабната банка да обяви, че ще започне да съкращава програмата си за стимулиране чрез изкупуване на облигации.
Сривът на фондовите пазари след прогнозата на Световната банка, че икономическият ръст ще се забави, също оказа своето влияние върху обезценяването на американската валута.
Според анализаторите на Barclays, настроението на валутните пазари към долара се е влошило, но временно. Нови благоприятни икономически данни може да възстановят доверието в американската валута.
От Barclays продължават да поддържат прогнозата си, че в края на третото тримесечие еврото ще се търгува за $1,27, като се надяват единната европейска валута да падне до $1.25 към края на четвъртото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *