Bayer AG ще инвестира в САЩ

Компанията Bayer AG се ангажира с повече американски работни места и инвестиции след среща на немския химически конгломерат с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

Това представлява последна от поредицата публични прояви на редица водещи компании, които искат да отклонят критиките от страна на новата администрация на Белия Дом, свързани със загуби на работни места.

Германският гигант, който се стреми да получи одобрение от страна на американските регулаторни органи за планираната покупка на биотехнологичната компания Monsanto Co. за 57 млрд. долара, обяви, че ще увеличи инвестициите за изследвания и за създаване на „няколко хиляди“ нови високотехнологични позиции в САЩ след приключване на самата сделка, която се очаква да бъде факт до края на годината.

Обещанието от страна на Bayer AG дойде само часове, след като General Motors Co. също потвърди планове да инвестира допълнително 1 млрд. долара в производствените си операции в САЩ, а Hyundai Motor Co. очерта нови инвестиции за 3,1 млрд. долара в нейните съществуващи американски промишлени предприятия.

Също във вторник водещата верига магазини Wal-Mart Stores Inc. рекламира шумно предходните си планове да разкрие допълнително около 10 хиляди американски работни места през тази година, след като през миналата седмица голямата компания за онлайн търговия на дребно – Amazon.com Inc. обяви за допълнителни 100 хиляди работни места на пълно работно време в САЩ най-вече чрез разширяване нейните планове, които вече в процес на разработка съобщава БНР.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *