BMW ще инвестира 1 млрд. евро за нов завод за автомобили в Унгария

Германският производител BMW планира да построи завод за производство на автомобили в унгарския град Дебрецен, съобщиха от компанията, цитирана от агенция „Ройтерс“.BMW ще инвестира 1 млрд. евро за нов завод за автомобили в Унгария.

Резултат с изображение за BMW

Пранирата инвестиция е за около 1 млрд. евро, уточнява производителят на автомобили в съобщението до медиите. С новия завод ще бъдат разкрити над 1 000 нови работни места, а годишния капацитет е за производството на 150 000 автомобила.

„Решението да се изгради този завод е поредното доказателство за нашия ангажимент за глобалния растеж, казва председателят на борда на директорите на BMW Харалд Крюгер – След значителни инвестиции в Китай, Мексико и Съединените щати, сега разширяваме нашите операции в Европа.“

Европа е най-важният пазар за BMW. През 2017 година на Стария континент са продадени 1,1 млн. автомобили на компанията, което представлява около 45% от общите продажби. През първото полугодие на 2018 г. продажбите в Европа са нараснали с 1,2% на годишна база, до над 560 000 автомобила,информира infostock.bg.

След новината акциите на BMW поевтиняха с 0,8% на борсата във Франкфурт. Капитализацията на компанията от началото на годината е спаднала с 5,4%, до 53,92 млрд. евро.

БМВ (BMW, съкращение от Bayerische Motoren Werke AG, Баварски моторни заводи АД), е германска компания с дейност обхващаща производство и продажба на моторни превозни средства (МПС), резервни части и аксесоари за МПС, продукти на машиностроенето, както и свързани с тях услуги. БМВ АД е фирмата-майка на концерна БМВ Груп, която е пазарно ориентирана към сектора „Автомобили“, „Мотоциклети“, „Финансови услуги“ и „Други дружества“. БМВ Груп работи на международно ниво в над 150 страни. БМВ Груп включва освен БМВ АД всички дъщерни фирми, върху които БМВ АД може да директно и управляващо влияние. Освен това БМВ АД управлява БМВ Груп.

БМВ Груп е един от най-успешните производители на автомобили и мотоциклети в света и е сред най-големите промишлени предприятия в Германия. Марките БМВ, Мини и Ролс-Ройс са три от най-силните премиум марки в автомобилната индустрия. Фирмата развива изследователска и иновативна дейност на 13 местоположения в пет държави, произвежда продуктите си на 31 места в 14 държави. Фирмата предлага и финансови услуги и е един от водещите доставчици на премиум услуги за индивидуална мобилност

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *