Dow Jones достигна нов исторически връх

Индексите на американските фондови се повишиха в понеделник, като инвеститорите изглежда игнорираха резултатите от референдума в Италия, съобщи CNBC.

Матео Ренци предложи на гласуване в неделя промени в конституцията, които предвиждаха ограничени правомощия в Сената. Населението обаче отхвърли идеите и Ренци депозира оставката си. По-късно президентът Серджо Матарела помоли премиера да отложи оставката до приемането на бюджета за следващата година.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,24%, като записа рекордни върхове и при затваряне, и в рамките на сесията. Goldman Sachs допринесе най-много за ръста. Широкият измерител S&P 500 добави 0,58% към стойността си, като най-добре се представиха секторите на финансовите компании, на информационните технологии и фирмите производителки на стоки от втора необходимост.

Nasdaq затвори с над 1% повишение.

„В ранните часове на американската сесия се наблюдаваше краткотраен спад при акциите в резултат на италианския референдум и австрийските президентски избори, но Wall Street бързо се възстанови от пониженията“. каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк, информира, investor.bg.

В сферата на макроикономиката индексът на компанията Markit за бизнес активността в сферата на услугите се повишава девети пореден месец до 54,6 пункта. Измерителят на Института за управление на предлагането също в сферата на услугите също записва ръст до 57,2 пункта.

Доходността по 2-годишните американски държавни облигации е около 1,12%, а тази по 10-годишните ценни книжа е около 2,39%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *