Ericsson помага на UNICEF да подобри свързаността на училищата по света

Владимир Владков

Във времена, в които свързаността е много важна за учениците, Международният телекомуникационен съюз (ITU) смята, че над 360 милиона млади хора нямат достъп до интернет.

87% от българските деца използват интернет - Новини

Освен това цифровото разделение е по-голямо в училищата в отдалечените области и селските региони, информира computerworld.bg.

Наричайки това „критична първа стъпка към предоставянето на достъп на всяко дете на възможности за цифрово обучение, Ericsson се присъедини към UNICEF в инициативата за осигуряване на свързаност на училища в 35 страни до края на 2023 г.

Липсата на свързаност в и около училищата и домовете в селските области е дългосрочен проблем, но се засилва от COVID-19.

Ericsson помага на UNICEF да подобри свързаността на училищата по света - computerworld.bg
 Този ход е част от плана на UNICEF „Agenda for Action“, която призовава за приоритизиране на свързаността в селските и отдалечени райони, така че децата да продължат да учат и по време на пандемията с Covid-19.

Тя е част от продължаващата Giga инициатива на UNICEF, започнала през 2019 г. в партньорство с ITU, чиято цел е да осигури свързаност на всяко училище. Проектът е първата „колона“ в тази инициатива, като поне 800 000 училища в 30 страни ще бъдат покрити. В партньорство с Ericsson още 35 ще бъдат покрити през следващите две години.

Ericsson участва като „първият частен партньор, обещавайки принос от няколко милиона долара. Освен финансиране, тя ще предостави ресурси за събиране, анализиране, валидиране, мониторинг и визуализиране в реално време на данните от свързаността на училищата.

Родителите трябва да имат избор присъствено или дистанционно да учат децата им - Анализи - Дневник

UNICEF и Ericsson заявиха, че тези данни ще позволят на правителствата и на частния сектор да внедрят цифрови решения, които да помогнат на учениците да учат.

Инициативата Giga включва още 3 опорни стълба:

  • Свързаност: чрез нея Giga ще съветва относно техническите решения за училищата и за „страни с безопасна, сигурна, надеждна, годна за целта инфраструктура в подкрепа на бъдещите нужди на цифровото развитие“.
  • Финанси: подпомагане на правителствата в изграждането на устойчиви модели за финансиране и стимулиране на инвестиции от частния сектор.
  • Упълномощаване: Giga ще подкрепя държавите и ще осигурява връзки с партньори в допълнение към ресурси, изграждане на капацитет и финансиране за мащабиране на образователни решения.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *