Facebook работи с Ray-Ban за умни очила

През последните няколко години Facebook работи по разработката на очила с добавена реалност в рамките на своите Facebook Reality Labs в Редмънд, Вашингтон, но не постига особен успех с този проект. Това накара компанията да потърси помощ. Сега Facebook се надява, че партньорството ѝ с компанията майка на Ray-Ban – Luxottica, ще доведе до резултат, който ще е готов за пазара между 2023 и 2025 г., твърдят източници на CNBC, запознати с въпроса.

Резултат с изображение за фейсбук

Очилата, които на вътрешно ниво носят кодовото име Orion, са създадени, за да заменят смартфоните, допълват източниците. Устройството ще позволи на потребителите да извършват обаждания, да виждат информация на малък дисплей и да предават на живо чрез стрийминг в социалните мрежи.

Освен това Facebook разработва гласов асистент с изкуствен интелект, който ще работи с очилата. В допълнение към това компанията експериментира с устройство, което да позволява на потребителите да въвеждат информация чрез сензор за движение. То носи кодовото име Agios.

Компанията има стотици служители в офисите си в Редмънд, които работят по технологията за очилата с добавена реалност, но досега Facebook не успява да постигне успех със смаляването на размера на устройството, така че то да бъде привлекателно за потребителите, коментира един от източниците, който е работил по проекта, информира investor.bg.

Като се има предвид дългия срок, който компанията си е поставила, няма никаква гаранция, че очилата ще станат готови в рамките му, нито, че ще излязат на пазара. Но източник, запознат с проекта, твърди, че главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг има силен интерес в областта на очилата и е помолил директора на хардуерните процеси Андрю Босуърт да ги направи приоритет за звеното.

Facebook отказва да коментира въпроса. Luxotttica не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *